Topli tretmani za veoma suvu kožu

Drage moje dame,

Bez obzira da li ćete zimu i zimske praznike provesti na planini ili u gradu, vaša koža će biti najizloženija surovim spoljašnjim uslovima koji vladaju tokom tog godišnjeg doba. Zato je preporuka da vašu kožu pripremite za boravak na snegu kao i za stalne promene temperatura i vlažnosti – sigurno ćete se često kretati iz toplih soba i kancelarija u hladne zimske uslove. I obratno.

Niske temperature i izrazito suv vazduh isušuju vašu kožu. Zbog toga pristup nezi kože u zimskom periodu a naročito na planini mora da bude drugačiji od uobičajene svakodnevne nege. S padom temperature koža postaje suvlja, osetljvija i samim tim podložnija promenama na koži. Te promene mogu da budu izražena suvoća, peckanje, pojava ekcema. Može doći i do crvenila kao i do nejednake teksture tj.prošaranosti tena.

Da bi ste umanjili negativan efekat hladnog vremena na važu kožu treba je što pravilnije negovati. U tom slučaju znači da je ne treba čistiti klasičnim tvrdim sapunima, već kremastim sapunima (cleanser-ima) koji odlično čiste kožu i zbog kojih se koža ne isušuje i ne dehidrira. Posle dobrog pranja kože lica trebalo bi koristiti tonike koji nisu na bazi alkohola već na bazi supstanci koje umiruju kožu. Ovi tonici imaju svojstvo da regulišu odnos rada lojnih i znojnih žlezda.

U zimskom periodu se preporučuje da se posle tonika stavljaju masnije kreme koje ujedno daju masnoću i zadržavaju vlagu u koži. Naročito se noću preporučuju kreme koje su jače teksture, tj. na bazi retinola, koje čuvaju površinski sloj kože i koji doprinose da koža lica bude ujutru meka i glatka.

Ako idete na visoke nadmorske visine obavezno na lice, vrat i dekolte nanesite hranljivu kremu sa zaštitnim faktorom koji ne sme da ima vrednost ispod 15.

Sve ovo doprinosi da ovakvim redosledom nege koža bude hidrirana i ujedno hranjena, a samim tim da bude mekana i glatka.

Kao pojačana nega u zimskom periodu koriste se serumi sa pojačanim dejstvom u odnosu na kreme i to su obično serumi na bazi minerala, vitamina, hijalurona, kao i hidrantni serumi. Serumi su nosioci aktivnijih materija i obično su u gel podlozi kao i u fluidnoj tj. mlečnoj podlozi. Serumi se uvek se apliciraju ispod kreme, izuzev nekih seruma koji se koriste nakon kreme. Oni koji se stavljaju posle kreme su obično serumi lifting ili botoks efekta.

U zimskom periodu da bi se koža više zaštitila korisno je i preporučljivo da se stavlja puder. Puderi novijih generacija su uglavnom sa zaštitnim faktorom.

U Studiju lepote Duna koristimo hranljive tretmane. Kod hranljivih tretmana uvek tretiramo kako kožu lica tako i kožu vrata i dekoltea. Posle dobrog čišćenja lica primenjujemo piling u zavisnosti od tipa kože lica, vrata i dekoltea, gde se može primeniti mehanički ili enzimski piling. Nakon toga na red dolazi ampula biomarine sa velikom koncentracijom žutih algi koje imaju dvostruku ulogu: služe za ishranu kože kao i njenu hidrataciju. Zatim su tu maske toplog efekta koje koži daju mekoću i svilenkast izgled.

Nakon jednog ovakvog hranljivog tretmana kod nas u Studiju lepote Duna možete izaći slobodno na sneg i hladnoću i reći „Zima zima e pa šta je...“.